Concursul internațional de compoziție „George Ștephănescu” – ediția a IV-a

Share

Asociația Liga Albanezilor din România anunță lansarea celei de-a patra ediții a Concursului internațional de compoziție „George Ștephănescu”.

Concursul este organizat în parteneriat cu Asociația Arefu și cu Editura Muzicală Grafoart și are două secțiuni:
a. compoziție pentru voce și pian, cu textul în limba română și
b. compoziție pentru voce și pian, cu textul în limba albaneză.

Lucrările trebuie să fie originale, așadar să nu mai fi fost publicate sau interpretate. Textul poate fi original sau preluat ori adaptat, dar în această situație compozitorul trebuie să obțină acordul deținătorului drepturilor de autor.

Concursul este deschis compozitorilor de toate vârstele și naționalitățile, iar partiturile și celelalte documente necesare înscrierii trebuie trimise până la data de 1 mai 2024.

Juriul va fi alcătuit din specialiști în domeniul muzicii și personalități ale vieții culturale din România și Albania. Directorul artistic al concursului este pianistul și muzicologul Piro Gaqi, iar director executiv este doamna Ilinca Ștephănescu-Neagu.

La fiecare dintre cele două secțiuni se vor acorda câte două premii – premiul I și premiul al II-lea – iar lucrările laureate vor fi interpretate în premieră mondială în cadrul unui recital extraordinar, organizat în cursul anului 2024.

Regulamentul detaliat al concursului, precum și toate informațiile privind procedura de înscriere pot fi găsite pe pagina de internet dedicată: