Omagiu adus lui Ibrahim Themo, la finalul „Zilelor Culturii Albaneze”

Share

📢 La finalul celei de-a treia ediții a „Zilelor Culturii Albaneze”, organizate anul acesta la București și Constanța, Asociația Liga Albanezilor din România a adus un omagiu doctorului Ibrahim Themo (1865-1945), o personalitate de prim rang a istoriei comunității albaneze din România.

🇦🇱🇷🇴 Medic ofalmolog și igienist remarcabil, Ibrahim Themo a fost un luptător în slujba cauzei naționale albaneze, dar și un patriot român veritabil, servind nu doar în plan medical, ci și politic, în calitate de senator în Parlamentul României.

🏛 Ibrahim Themo a rămas în memoria locuitorilor din Medgidia, acolo unde și-a desfășurat o bună parte a activității și unde a și murit. O stradă din localitate îi poartă numele, iar ALAR a amplasat în oraș un bust al acestuia.

🎖 O delegație a Asociației, condusă de deputatul Bogdan-Alin Stoica, a depus o jerbă de flori la monumentul dedicat lui Ibrahim Themo, în onoarea contribuției extraodinare pe care medicul a adus-o atât în istoria națiunii albaneze, cât și a relațiilor dintre cele două popoare, român și albanez.