ALAR lansează concursul internațional de compoziție muzicală „George Ștephănescu”

Share

Astăzi, 28 noiembrie, de Ziua Națională a Albaniei, Asociația Liga Albanezilor din România are bucuria și onoarea de a anunța lansarea concursului internațional de compoziție muzicală, ce poartă numele renumitului compozitor George Ștephănescu, fondatorul Operei Române din București.

Concursul este organizat în parteneriat cu Asociația Arefu și cu Editura Muzicală Grafoart și are două secțiuni:
a. compoziție pentru voce și pian, cu textul în limba română și
b. compoziție pentru voce și pian, cu textul în limba albaneză.

Lucrările trebuie să fie originale, așadar să nu mai fi fost publicate sau interpretate. Textul poate fi original sau preluat ori adaptat, dar în această situație compozitorul trebuie să obțină acordul deținătorului drepturilor de autor.

Concursul este deschis compozitorilor de toate vârstele și naționalitățile, iar partiturile și celelalte documente necesare înscrierii trebuie trimise până la data de 31 martie 2021.

Juriul va fi alcătuit din specialiști în domeniul muzicii și personalități ale vieții culturale din România și Albania. Directorul artistic al concursului este pianistul și muzicologul Piro Gaqi, iar director executiv este doamna Ilinca Ștephănescu-Neagu.

La fiecare dintre cele două secțiuni se vor acorda câte două premii – premiul I și premiul al II-lea – iar lucrările laureate vor fi interpretate în premieră mondială în cadrul unui recital extraordinar, organizat la Casa Memorială a compozitorului George Ștephănescu.

Regulamentul detaliat al concursului, precum și toate informațiile privind procedura de înscriere pot fi găsite pe pagina de internet dedicată, https://www.stephanescu-arephy.com/concurs/