ALAR rămâne alături de prietenii săi

Share

Pandemia nu a însemnat doar o urgență de sănătate publică, ci ea a produs efecte dintre cele mai diverse în toate ramurile vieții sociale, economice și culturale. În acest context, măsurile luate de autorități pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, indiferent de forma legală pe care au îmbrăcat-o, au condus, în mod inevitabil, la anularea sau cel puțin la regândirea activităților curente ale Asociației Liga Albanezilor din România. Din fericire, echipa noastră s-a regrupat rapid și s-a adaptat la noile realități, astfel încât am reușit să asigurăm o comunicare neîntreruptă cu dumneavoastră, membrii, simpatizanții și prietenii ALAR. Revistele Drita și Albanica și-au continuat apariția, cu frecvența obișnuită, iar site-ul www.alar.ro și pagina oficială de Facebook au continuat să ofere informații actualizate. Totodată, echipa Centrului Cultural Albanez și-a continuat proiectele editoriale, așa încât în scurtă vreme vom anunța noi apariții la Editura Asdreni.

Totuși, în ciuda acestor eforturi, rămâne dezamă­girea că nu ne putem întâlni cu dumneavoastră, așa cum ne-am obișnuit și cum ne-am fi dorit. Cel puțin pentru o perioadă, lansările de carte și revistă, întâlnirile cu personalități ale comunității și ale vieții publice, precum și micile concerte de muzică albaneză se mută în online, pe site-ul nostru, pe Facebook, pe canalul de YouTube. Deja vă puteți bucura, accesând aceste pagini, de albumul Muzică veche albaneză, produs de grupul Serenada al ALAR și care a fost atât de bine primit de public. Ne propunem să diversificăm tipurile de producții audio-video, incluzând aici pe lângă evenimentele deja amintite și expoziții virtuale sau mici clipuri documentare. Vă adresez, așadar, invitația de a rămâne alături de noi prin intermediul acestor mijloace electronice, pentru că echipa ALAR va continua să producă un conținut la standardele de calitate cunos­cute, alături de colaboratori și de parteneri.

De asemenea, prin anularea târgurilor și saloanelor de carte am pierdut legătura directă cu cititorii noștri de pe cuprinsul țării și s-a limitat, totodată, posibilitatea celor interesați să-și adauge în biblioteci aparițiile noastre editoriale. În întâmpinarea tuturor venim cu o soluție temporară: pe pagina www.alar.ro există o secțiune dedicată prezentării volumelor, revistelor și albumelor audio publicate de asociație. Nu trebuie decât să ne transmiteți un e-mail cu materialele de care sunteți interesați, iar echipa noastră se va asigura că acestea ajung la dumneavoastră, în mod gratuit. Desigur, așteptăm cu bucurie și solicitări din partea celor care încă nu cunosc prea multe despre Albania și albanezi. Acestea sunt câteva dintre măsurile prin care încercăm să rămânem aproape de prietenii noștri, dar și să promovăm cultura comunității noastre în spațiul public. Desigur, suntem deschiși la idei și propuneri noi, așa încât vă adresez pe această cale invitația de a ne contacta. Avem cu toții speranța că, într-un viitor apropiat, vom putea relua seria evenimentelor culturale de mare anvergură, alături de dumneavoastră și de prietenii din Albania și din diaspora albaneză.

Deputat Bogdan-Alin Stoica

Series NavigationALAR mbetet pranë miqve të saj >>