Mesajul deputatului Bogdan-Alin Stoica, cu ocazia sărbătorii Paștelui

Share

Dragi prieteni români și albanezi,

Sărbătoarea Paștelui ne găsește în acest an într-o împrejurare cu totul neobișnuită. Pandemia cauzată de noul coronavirus a lovit cu furie în ceea ce ne definește ca oameni: comuniune, afecțiune, apropiere. Din păcate, lupta nu este nici pe departe încheiată, nicăieri în lume. Este nevoie, în continuare, de măsuri de distanțare socială, de o intensificare a testărilor și de o supraveghere sporită a activităților publice. În aceste condiții, vom petrece Paștele din acest an acasă, fără a putea fi aproape fizic unii de ceilalți. Acum, cu atât mai mult, suntem chemați să ne aducem sufletele laolaltă, să fim împreună în rugăciune și în gânduri bune.

Vă rog, dragi prieteni, să respectați măsurile luate de autorități și să nu vă puneți în pericol pe voi și pe ceilalți. Stați acasă de Paști, pentru a ne putea bucura cât mai mult timp de acum încolo unii de alții. Împreună cu soția mea și cu fiica noastră vom face același lucru, vom urmări slujba de Înviere la televizor, iar apoi vom petrece ziua de Paști acasă, vorbind la telefon sau pe internet cu cei dragi.

Desigur, ne-am fi dorit să fim cu toții la biserică, mai ales că pentru fetița noastră este primul Paște. Ne-am fi dorit ca la această sfântă sărbătoare să fie înconjurată de bunici, de nași, de prieteni. Dar știm că sacrificiul pe care îl facem acum ne va fi răsplătit cu cel mai de preț dar: sănătatea noastră și a tuturor celor pe care îi iubim.

Oricât de grele ar fi vremurile pe care le traversăm, trebuie să ne păstrăm credința, nădejdea și dragostea și să așteptăm cu bucurie sărbătoarea Paștelui. Învierea Domnului nu este doar un eveniment istoric, ci este însăși temelia vieții noastre. Așadar, să privim spre viitor cu credință, pentru că, așa cum ne spune Evanghelia pascală: „Lumina luminează în întuneric și întunericul nu a cuprins-o”.

Vă doresc un Paște binecuvântat!
Hristos a Înviat!

Të dashuar miq rumunë dhe shqiptarë,

Festa e Pashkëve na gjen këtë vit në një situatë tërësisht të pazakontë. Pandemia e shkaktur nga koronavirusi ka goditur dhunshëm atë që na karakterizon si qënie njerëzore: komunitetin, dashurinë, afërsinë me njëri-tjetrin. Fatkeqësisht, lufta nuk ka përfunduar ende, në asnjë vend të botës. Janë ende të nevojshme masat për distancim social, intensifikim të testimeve si dhe për mbikqyrje të shtuar të aktiviteteve publike. Në këto kushte, këtë vit do ta kalojmë festën e pashkëve në shtëpi, pa qënë fizikisht afër njëri-tjetrit. Tani, më shumë se çdo herë tjetër, jemi të thirrur të jemi shpirtërisht pranë njeri-tjetrit, të jemi së bashku në lutje dhe në mendimet e mira.

Ju lutem, të dashur miq, të respektoni masat e marra nga autoritetet dhe të mos vini në rrezik veten tuaj dhe të tjerët. Qëndroni në shtëpi gjatë Pashkëve, që më vonë të gezohemi më shumë me njeri-tjetrin. Së bashku me gruan dhe vajzën time do të bëjmë të njëjtën gjë, do të ndjekim shërbesën e Ringjalljes në televizor dhe më pas do ta festojmë ditën e Pashkëve në shtëpi, duke folur në telefon ose në internet me të dashurit.

Sigurisht, do të dëshironim të ishim së bashku në kishë, aq më tepër që për vajzën tonë janë Pashkët e para. Do të dëshironim që në këtë festë të shënjtë ajo të ishte e rrethuar nga gjyshërit, nga kumbarët, nga miqtë. Por e dimë se sakrifica që ne bëjmë tani do të na shpërblehet me dhuratën më të çmuar: shendetin tonë dhe të të gjithë atyre që duam.

Sado të vështira janë kohërat në të cilat po kalojmë, duhet të ruajmë besimin, shpresën dhe dashurinë dhe të presim me gëzim festën e Pashkëve. Ringjallja e  Krishtit nuk është vetëm një eveniment historik, por është vetë themeli i jetës sonë. Prandaj, të shikojmë drejt së ardhmes me besim tek Zoti, sepse, ashtu siç na mëson Ungjilli i Pashkëve: „Drita ndriçon në errësirë dhe errësira nuk mund të përfshijë atë”.

Ju uroj Pashkë të bekuara!
Krishti u Ngjall!