Din presa albaneză: A fost lansat la București volumul „24 martie. Cronica infernului kosovar”

Share

Gazeta BLIC
28 noiembrie 2019


La Târgul Național de Carte “Gaudeamus”, deschis săptămâna trecută (20 noiembrie 2019, n.red.) la București a fost lansat volumul autorului kosovar Fehmi Ajvazi, cu titlul “ 24 martie. Cronica infernului kosovar”. Autorul, un nume nou pe piața editorială românească, s-a născut la Gjilan, în Kosova. Este scriitor, ziarist, analist politic și autor al câtorva studii centrate pe istoria albanezilor kosovari în ultima decadă a secolului trecut. Cartea cu titlul ”24 martie. Cronica infernului kosovar” a fost editată mai întâi la Prishtina, în anul 2003. Într-un nou format editorial, mult îmbunătățit, volumul a fost redat cititorului român grație traducerii din limba albaneză de către cunoscutul traducător Marius Dobrescu. Ceremonia lansării a avut loc pe 21 noiembrie, la standul editurii „Corint Books”. Cunoscuta casă editorială a inclus acest volum în seria edițiilor prezentate la Târg cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la evenimentele de tristă amintire din această zonă a Europei. Cartea este o sinteză de amintiri, meditații și documente și readuce în prim plan cele întâmplate în Kosova în primăvara anului 1999, evenimente care au născut polemici aprinse la București în epoca respectivă.
La evenimentul organizat la Târgul “Gaudeamus” din acest an au luat parte prieteni și simpatizanți ai Albaniei și albanezilor, precum și cititori interesați de volumele publicate de această editură. (…)

Entela Binjaku (Tirana)

N.red. (Prezentări asemănătoare au apărut și în alte publicații albaneze din Kosova, Macedonia de nord și de la Tirana.)

Series Navigation << Proză albaneză de azi: Arbër Ahmetaj – Crăciun fericit!Pipele încrustate ale lui Isuf Skënderi >>