„Gaqi Piano Duo” și invitații lor au încântat publicul bucureștean

Share

Luni, 23 decembrie, Institutul Cultural Român din București a fost gazda concertului extraordinar organizat de Asociația Liga Albanezilor din România și susținut de „Gaqi Piano Duo” și invitații lor. Timp de mai bine de o oră, frații Piro și Gjergji Gaqi au încântat publicul prezent în număr mare la eveniment, așa cum au facut-o și invitații speciali: Anca Sandu (canto), Camelia Pavlenco (pian și canto) și Simona Holiartoc (oboi).

Programul recitalului a inclus lucrări de Tiziano Bedetti, Constantin Silvestri, Thoma Gaqi, Christoph Willibald Gluck, Scott Joplin, Alex Ford, Myroslav Skoryk, Iosif Ivanovici, Maurice Ravel, Francis Poulenc, Felix Mendelssohn.

Prezent la eveniment, deputatul Bogdan-Alin Stoica a reamintit faptul că acest concert, la fel ca toate evenimentele organizate de ALAR în ultima perioadă, urmărește sensibilizarea opiniei publice din România în ceea ce privește tragedia care a lovit Albania ca urmare a cutremurului din 26 noiembrie. Deputatul a mulțumit din nou României și românilor pentru sprijinul acordat poporului albanez și a încheiat transmițând publicului urările Asociației Liga Albanezilor din România cu prilejul sărbătorii Crăciunului și a Anului Nou.

La concertul de la Institutul Cultural Român a fost prezent și marele compozitor albanez, Thoma Gaqi, tatăl fraților Piro și Gjergji Gaqi. De asemenea, a fost prezentă și doamna Venera Popescu, deputatul care reprezintă minoritatea națională macedoneană în Parlamentul României.