Comunitatea albaneză din România este alături de frații din Albania

Share

Comunitatea albaneză din România este alături de frații din Albania, care a fost lovită în această dimineață de un puternic cutremur de pământ. Seismul a avut o magnitudine de 6,4 grade pe scara Richter și, conform datelor disponibile în după-amiaza zilei de 26 noiembrie, a lăsat în urmă 15 morți, sute de răniți și pagube materiale semnificative.
Statul român va acorda sprijin Albaniei în aceste momente dificile, o echipă de circa 50 de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență urmând să ajungă în zonele afectate.
Patriarhia Română a emis un comunicat prin care îndeamnă la solidaritate cu poporul albanez și propune o colectă pentru cei aflați în suferință și fără adăpost (mai multe detalii aici: www.basilica.ro)
De asemenea, Guvernul albanez a deschis conturi speciale, la Banka Credins, pentru cei care doresc să-și manifeste solidaritatea față de poporul albanez greu încercat:
IBAN în EUR : AL72 2121 1016 0000 0000 0030 0003
IBAN în USD: AL02 2121 1016 0000 0000 0030 0002
Mai multe detalii aici: https://www.kryeministria.al

Komuniteti shqiptar i Rumanisë u gjendet pranë vëllezërve në Shqipëri, të cilët u goditën këtë mëngjes nga një tërmet i fuqishëm. Tërmeti 6.4 ballë i shkallës Rihter dhe, sipas të dhënave të disponueshme pasditen e 26 nëntorit, la pas 15 të vdekur, qindra të plagosur dhe dëme të konsiderueshme materiale.
Shteti Rumun do të mbështesë Shqipërinë në këtë periudhë të vështirë. Një ekip prej rreth 50 specialistësh nga Inspektorati për situatat emergjente do të mbërrijë në zonat e prekura.
Patriarkana Rumune ka dhënë një deklaratë me anë të së cilës kërkon solidaritet me popullin shqiptar, duke propozuar mbledhje ndihmash për ata që ndodhen në vështirësi dhe për të pastrehët (për më shumë detaje kliko: www.basilica.ro)
Gjithashtu,  Qeveria Shqiptare ka hapur një llogari speciale, Banka Credins, për ata që duan të tregojnë solidaritetin e tyre me popullin shqiptar në këto ditë të vështira:
IBAN në EUR: AL72 2121 1016 0000 0000 0030 0003
IBAN në USD: AL02 2121 1016 0000 0000 0030 0002
Më shumë detaje kliko: https://www.kryeministria.al