Scriitorul Agim Isaku, în mijlocul cititorilor din România

Share

Miercuri, 20 noiembrie, sala Perpessicius a Muzeului Național al Literaturii Române din București a găzduit lansarea romanului Despotul, al scriitorului albanez Agim Isaku, publicat la Editura Asdreni a Asociației Liga Albanezilor din România, în traducerea românească a domnului Dr. Luan Topciu.

Autorul albanez, Agim Isaku, s-a aflat în mijlocul cititorilor prezenți la Muzeu, la invitația deputatului Bogdan-Alin Stoica. Alături de scriitor au fost prezenți și traducătorul volumului, dar și criticul literar Marius Chelaru, redactor-șef adjunct al revistei Convorbiri literare de la Iași, bun cunoscător al literaturii albaneze.

În deschidere, a fost ținut un moment de reculegere în memoria doamnei Oana Manolescu, fost președinte al ALAR și deputat al minorității naționale albaneze din România în perioada 1996-2016, trecută la cele veșnice la data de 7 noiembrie a.c.

Deputatul Bogdan-Alin Stoica i-a mulțumit scriitorului Agim Isaku, om de cultură și fost diplomat albanez, pentru că a onorat invitația de a fi prezent la lansarea ediției românești a romanului Despotul. De asmenea, domnul Stoica le-a adresat mulțumiri membrilor comunității și prietenilor ALAR prezenți la eveniment.Traducătorul romanului, domnul Dr. Luan Topciu, și criticul literar Marius Chelaru au făcut succinte prezentări a autorului și cărții, reușind să stârnească interesul cititorilor. Scriitorul Agim Isaku a felicitat Asociația Liga Albanezilor din România pentru întreaga activitate desfășurată în sensul promovării culturii albaneze și s-a angajat într-un dialog deschis cu publicul.

La evenimentul de la Muzeul Național al Literaturii Române a fost prezentă și o echipă a Televiziunii Române, iar toți participanții au primit, în mod gratuit, câte un exemplar din romanul Despotul, mulți dintre cititori obținând și autograful autorului.