Doamna prof. Oana Manolescu a încetat din viață

Share

Doamna prof. Oana Manolescu, fost președinte al Asociației Liga Albanezilor din România și deputat al minorității naționale albaneze în perioada 1996-2016, a trecut la cele veșnice vineri, 8 noiembrie 2019, la Craiova.
Născută la Târgu Jiu, la 26 mai 1941, Oana Manolescu a absolvit Facultatea de Chimie a Universității București și a devenit cercetător chimist la Combinatul Chimic „Doljchim” din Craiova. Ulterior, a îmbrățișat cariera didactică, activând ca profesor de chimie la Liceul Industrial „Electroputere” din Craiova.
Din anul 1992, Oana Manolescu a devenit membră a Uniunii Culturale a Albanezilor din România, iar în anul 1996 a câștigat alegerile pentru funcția de deputat al minorității naționale albaneze. S-a numărat, în anul 1999, printre fondatorii Asociației Liga Albanezilor din România (ALAR), organizație pe care a condus-o, ca președinte, până la începutul anului 2017. Din anul 2000 și până la retragerea sa, cu ocazia alegerilor parlamentare din anul 2016, Oana Manolescu a reprezentat neîntrerupt minoritatea albaneză în Parlamentul României, din partea ALAR.
Doamna Oana Manolescu a avut o carieră prolifică de scriitor, printre volumele publicate regăsindu-se:
Munții sunt ai noștri; Pacea din noi; Ne va uni iubirea; Chimie distractivă; Amestec și combinație. De asemenea, este autoarea a numeroase editoriale și articole publicate, de-a lungul anilor, în revista Prietenul albanezului (Miku i Shqiptarit), editată de către ALAR.

Dumnezeu să o odihnească în pace!