Ansamblul Serenada la „Alfabetul Conviețuirii”!

Share

Municipiul Ploiești găzduiește în aceste zile cea de-a VII-a ediția festivalului „Alfabetul conviețuirii”, care aduce pe scena prahoveană trupe de muzică și dans aparținând minorităților naționale din România, dar și invitați speciali de peste hotare.

Vineri, 20 septembrie, ansamblurile participante au defilat pe străzile Ploieștiului, promovând etnia pe care o reprezintă și creionând, astfel, tabloul multicultural și multietnic al României. După deschiderea oficială a festivalului, pe scenă au urcat Filarmonica din Ploiești și Mahala Rai Banda, precum și trupa Athanasios Korfiatis, din Evia, Grecia.

Sâmbătă au oferit reprezentații și ansamblurile reprezentative ale minorităților naționale din România. Ansamblul „Serenada” al Asociației Liga Albanezilor din România a încântat publicul ploieștean cu dansurile tradiționale din nordul și sudul Albaniei. Pe lângă bucuria de a evolua pe scena de la „Alfabetul Conviețuirii”, tinerii dansatori ai ALAR s-au putut reîntâlni și cu colegii care compun celelalte ansambluri ale minorităților naționale.

„Alfabetul Conviețurii” este un proiect al Uniunii Elene din România, desfășurat sub Înaltul Patronaj al Ministerului Culturii și Identității Naționale, cu sprijinul autorităților locale din Ploiești și județul Prahova.