Începe ProEtnica 2019!

Share

Ajuns la ediția a XVII-a, „ProEtnica – Festival Intercultural Sighișoara”, organizat de Asociația Centrul Educațional Interetnic pentru Tineret (ibz) Sighișoara este un eveniment de tradiție în peisajul multietnic și multicultural românesc. Anul acesta, festivalul se va desfășura în perioada 21-25 august și va aduce în cetatea Sighișoarei peste șase sute de reprezentanți ai tuturor etniilor din România. Nu vor lipsi din program dansurile tradiționale, seara dedicată teatrului, recitalurile de muzică, standurile de prezentare și expozițiile artiștilor contemporani. Pe scena principală, publicul va putea urmări 37 de ansambluri aparținând minorităților naționale.

Ca în fiecare an, Asociația Liga Albanezilor din România va fi prezentă la ProEtnica atât cu un stand de prezentare, cât și cu Ansamblul de dansuri „Serenada”. La standul ALAR, toți cei interesați vor putea obține informații despre comunitatea albaneză din România, vor putea primi gratuit cărți și publicații editate de organizație și vor putea să se aboneze la revista lunară „Drita”.

Ansamblul „Serenada” va susține două spectacole pe scena principală a festivalului: miercuri, 21 august, cu începere de la orele 18.00 și joi, 22 august, cu începere de la orele 16:10.

Programul complet al ProEtnica 2019, precum și informații despre organizatori și participanți pot fi regăsite pe pagina de internet www.proetnica.ro.