Revista „Albanica” a fost lansată și la Craiova

Share

Apariția celui de-al doilea număr al revistei trimestriale cultural-științifice Albanica a prilejuit lansarea publicației și la Craiova. Marți, 28 mai, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” Dolj, în fața unui public numeros, Asociația Liga Albanezilor din România a prezentat atât conceptul revistei Albanica și principiile care au stat la baza editării acestei publicații, cât și conținutul celui de-al doilea număr (primăvară 2019).

La eveniment a fost prezent și scriitorul Mihai Firică, membru al comitetului de conducere al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Craiova, bun cunoscător al literaturii și culturii albaneze. Domnia sa a adresat felicitări Asociației Liga Albanezilor din România pentru editarea revistei Albanica, pentru conținutul și prezentarea de înaltă ținută, precum și pentru întreaga activitate desfășurată. De asemenea, scriitorul craiovean și-a manifestat întreaga disponibilitate pentru o colaborare pe termen lung cu organizația noastră.

Deputatul Bogdan-Alin Stoica s-a arătat extrem de bucuros de participarea numeroasă a tinerilor la evenimentul de la Biblioteca Județeană din Craiova. „Prezența dumneavoastră aici, în această seară, reprezintă un nou semnal foarte bun, în sensul în care arată dorința tinerilor de a se informa, de a cunoaște realitatea culturală și socială”, a precizat deputatul Stoica. „Sperăm ca, lecturând revista Albanica, precum și celelalte apariții editoriale ale organizației noastre, să cunoașteți și să înțelegeți și mai bine istoria, cultura și tradițiile minorității albaneze din România și a albanezilor, în general”, a adăugat parlamentarul.

Directorul executiv al ALAR, Dr. Radu-Cosmin Săvulescu, și Dr. Luan Topciu, coordonatorul Centrului Cultural Albanez și redactorul-șef al publicației, au prezentat conceptul care a stat la baza Albanica, precum și conținutul celui de-al doilea număr. Astfel, Dr. Topciu a precizat că, la fel ca în cazul primului număr, Albanica grupează atât texte clasice, cât și materiale aparținând unor autori contemporani. Acest număr include un dossier dedicat lui Victor Eftimiu, precum și un medalion care surprinde viața și opera lui Cezar Ivănescu, așadar doi scriitori români importanți, cu origini albaneze.

La final, fiecare dintre cei prezenți la eveniment a primit câte un exemplar din numărul 2 al revistei Albanica.