Săptămâna Culturii Turce

Share

Universitatea din Bucureşti, în colaborare cu Centrul de Studii Turce, Cercul de Istorie Orientală şi cu sprijinul Institutului Cultural Turc „Yunus Emre” au organizat, în perioada 1-5 aprilie 2019, la Bucureşti, Săptămâna Culturii Turce. Printre acţiunile susţinute în cadrul acestui eveniment la Facultatea de Istorie s-au aflat conferinţe, proiecţii de filme şi dezbateri dedicate teatrului de umbre „Karagöz”. Evenimentul a continuat cu „Zilele Culturii Turce: Göbekli Tepe – viaţa şi fiinţa” în care au fost prezentate un atelier de ceramică şi expuneri privind săpăturile arheologice de la Göbekli Tepe, cel mai vechi monument-sit istoric cunoscut, un simbol al trecerii turcilor de la viaţa nomadă la cea sedentară.

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) a găzduit expoziţia de ceramică „Civilizaţii anatoliene”, cu piese contemporane create de Siber şi Cemalettin Sevim, alături de lucrările vechi de ceramică de Iznik din sec.XV-XVI, aflate în colecţia MNIR.

Evenimentul, ce a cuprins gastronomie, muzică, artă, exerciţii de limbă turcă, networking şi întâlniri de afaceri, a adus, pentru cei interesaţi şi pentru admiratori ai lumii orientale, Turcia mai aproape de ei.

Maria Oprea

Series Navigation<< 8 Aprilie – Ziua Internaţională a RomilorZiua Internaţională a Francofoniei în Albania şi România >>