Editura Asdreni a fost prezentă la salonul de carte „Bookfest” de la Timişoara

Share

Ca în fiecare an, Asociaţia Liga Albanezilor din România a onorat invitaţia Asociaţiei Editorilor din România de a participa la salonul de carte „Bookfest” organizat la Timişoara. Ajuns la a opta ediţie, salonul s-a desfăşurat la Centrul Regional de Afaceri (CRAFT), transformând cetatea bănăţeană, pentru patru zile (4-7 aprilie), în capitala cărţilor din România.

La Timişoara au fost prezenţi aproximativ 40 de expozanţi, reprezentând cele mai importante edituri din România, dar şi principalii distribuitori de carte de la nivel naţional. Oferta prezentată în faţa cititorului a inclus peste 25.000 de volume, iar în cadrul celor patru zile ale salonului de carte au avut loc mai bine de treizeci de evenimente. Printre personalităţile prezente la aceste evenimente s-au numărat Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, Şerban Foarţă, Cristian Tudor Popescu, Radu Paraschivescu, Sebastian Lăzăroiu, Tatiana Niculescu, Dan Pavel, Marcel Tolcea, Smaranda Vultur şi mulţi alţii.

Standul ALAR a fost vizitat de cititori de toate vârstele

Asociaţia Liga Albanezilor din România a oferit publicului numeroase volume apărute la Editura Asdreni, incluzând atât lucrări devenite deja clasice pentru comunitatea albaneză din România, cât şi apariţii noi din ultima perioadă. Pe lângă prietenii organizaţiei din Banat – printre aceştia numărându-se şi abonaţii revistei lunare Drita –, standul ALAR a fost vizitat şi de cititori interesaţi să descopere cultura şi limba albaneză, să se informeze cu privire la Albania turistică sau să-şi extindă cunoştinţele despre Albania şi albanezi. Membrii echipei de la standul ALAR au constatat o mare diversitate în ceea ce priveşte publicul interesat de cărţile şi produsele editoriale ale organizaţiei noastre: „În toate cele patru zile de târg, la standul nostru au fost prezenţi cititori de toate vârstele”, a spus Loredana Petria, coordonatoarea echipei ALAR. „Am fost bucuroşi să ne reîntâlnim cu prieteni ai albanezilor, care primesc revista Drita lună de lună, au cunoştinţe vaste despre cultura albaneză şi sunt la curent cu activităţile noastre. De asemenea, le-am prezentat tuturor celor interesaţi câteva elemente esenţiale despre istoria şi viaţa comunităţii albaneze din România şi, nu în ultimul rând, i-am invitat să exploreze Albania inclusiv în calitate de turişti”.

Noile apariţii editoriale au fost la mare căutare

Printre cele mai căutate volume ale Editurii Asdreni s-au numărat Ghid de conversaţie român-albanez, de Dr. Luan Topciu, volumul de poeme ale lui Visar Zhiti, Aripa frântă / Flatra e mundur, precum şi colecţia de interviuri La răscruce de veacuri, realizate de Marius şi Maria Dobrescu, şi volumul de Legende şi poveşti albaneze, în traducerea lui Marius Dobrescu. De asemenea, cititorii s-au declarat încântaţi de noua publicaţie trimestrială, Albanica, iar mulţi dintre cei care au luat contact pentru prima dată cu albanezii din România şi-au manifestat dorinţa de a se abona la revista lunară Drita.

Reamintim faptul că Asociaţia Liga Albanezilor din România distribuie în mod gratuit, către persoanele interesate, toate publicaţiile realizate cu sprijinul Guvernului României.

Radu Săvulescu

Series Navigation<< Irina Margareta Nistor, vocea libertăţii noastre8 Aprilie – Ziua Internaţională a Romilor >>