ALAR lansează revista „Albanica”

Share

Asociația Liga Albanezilor din România lansează, la mijlocul lunii februarie, primul număr al revistei cultural-științifice Albanica, o publicație trimestrială care își propune publicarea unor texte semnificative, aparținând autorilor români și albanezi, despre comunitatea albaneză din România și personalitățile sale, despre Albania, despre limba și cultura albaneză, dar și despre relațiile dintre cele două limbi și culturi. Așadar, revista va acoperi teme de istorie, literatură, lingvistică, antropologie, spiritualitate, sociologie, filosofie, arte etc.

În paginile revistei Albanica se vor regăsi atât texte contemporane, cât și texte clasice din literatura română și albaneză, unele neglijate sau uitate de-a dreptul în prezent, dar care au o importanță deosebită pentru scopul și tematica publicației noastre.

Lansarea oficială a primului număr al revistei Albanica (iarna 2018/2019) va avea loc la Muzeul Național al Literaturii Române din București (Str. Nicolae Crețulescu nr. 8), în ziua de marți, 12 februarie, cu începere de la orele 16:00. Evenimentul va fi completat de un moment muzical oferit de Florentina Barbu și Daniel Berteșteanu, membri ai Grupului „Serenada” al ALAR.