Dr. Luan Topciu a acordat un amplu interviu presei albaneze

Share

Două dintre cele mai importante publicații on-line din Albania, Gazeta 55 și The Albanian, au publicat un amplu interviu cu Dr. Luan Topciu, coordonator al nou înființatului Centru Cultural Albanez, care funcționează în cadrul Asociației Liga Albanezilor din România.

Profesor, scriitor, traducător și critic de artă bine cunoscut în mediul cultural românesc și albanez, Dr. Luan Topciu a vorbit despre comunitatea albaneză din România, despre relațiile româno-albaneze, dar și despre provocările contemporane cu care se confruntă cele două state. Coordonatorul Centrului Cultural Albanez a făcut și un scurt bilanț al activității recente desfășurate de către Asociația Liga Albanezilor din România în slujba promovării istoriei, culturii și civilizației albaneze. Au fost amintite numeroasele acțiuni – multe derulate alături de parteneri din Albania, precum și volumele și revistele editate la Editura Asdreni.

Interviul acordat de către Dr. Luan Topciu celor două publicații albaneze poate fi parcurs în integralitatea accesând paginile de mai jos: