ALAR a marcat Ziua Minorităților Naționale printr-o expoziție de fotografie

Galeria Galateca din București a fost gazda expoziției de fotografie Albania, poetica spațiului, organizată de către Asociația Liga Albanezilor din România. Vernisajul expoziției a avut loc marți, 18 decembrie 2018, cu ocazia Zilei Minorităților Naționale din România. La evenimentul desfășurat în selecta locație din clădirea Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” au participat numeroși membri și simpatizanți ai organizației, invitați speciali și jurnaliști.

Deputatul Bogdan-Alin Stoica, prezent la eveniment, a subliniat faptul că expoziția de fotografie Albania, poetica spațiului este menită nu doar să marcheze Ziua Minorităților Naționale din România, ci și să încununeze activitatea desfășurată de ALAR pe parcursul anului 2018. Profitând de faptul că acțiunea de la Galeria Galateca este ultima organizată în București în acest an, deputatul Stoica a mulțumit tuturor prietenilor și colaboratorilor pentru sprijinul acordat în desfășurarea activităților organizației și i-a felicitat pe Dr. Luan Topciu și pe artistul plastic Nicolae Ionescu pentru efortul depus în pregătirea expoziției.

Dr. Luan Topciu, consilier cultural în cadrul ALAR, a făcut o scurtă prezentare a artistului Ardian Fezollari, ale cărui lucrări au fost expuse la Galeria Galateca și a evidențiat semnificațiile evenimentului pregătit de organizație pentru marcarea Zilei Minorităților Naționale. Domnul Nicolae Ionescu, vechi colaborator al ALAR și prieten al comunității albaneze din România, a avut cuvinte de laudă despre Ardian Fezollari, pe care îl cunoaște încă din anul 2000, apreciind în mod deosebit calitatea lucrărilor expuse la București.

În finalul vernisajului, cei prezenți s-au delectat cu un mic concert de muzică albaneză, susținut de către componenții Grupului „Serenada”, Florentina Barbu (voce) și Daniel Berteșteanu (chitară). Evenimentul s-a bucurat și de participarea unei echipe a Televiziunii Române.