Deputatul ALAR i-a adresat o scrisoare de felicitare și mulțumire Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române

Share

Deputatul minorității naționale albaneze în Parlamentul României, domnul Bogdan-Alin Stoica, i-a adresat o scrisoare de felicitare și mulțumire Prefericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu prilejul sfințirii Catedralei Naționale din București. Redăm, mai jos, conținutul acestei scrisori.

Preafericirea Voastră,

Duminică, 25 noiembrie 2018, poporul român și-a văzut îndeplinit unul dintre marile sale deziderate, acela de a avea o Catedrală Națională potrivită istoriei și locului său între națiunile Europei și ale lumii ortodoxe. Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului a fost și trebuie să rămână o chemare la unitate, mai cu seamă că ea a fost realizată în anul în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri.

Cei unsprezece ani de eforturi ale Bisericii Ortodoxe Române, ale credincioșilor și autorităților statului care au sprijinit ridicarea Catedralei au fost încununați cu impresionanta slujbă de sfințire, săvârșită de Preafericirea Voastră și de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic. Dar mai presus de această cunună va sta cea a bucuriei depline a credincioșilor ortodocși din România, mărturisită de zecile de mii de oameni prezenți la sfințire și de milioanele care s-au rugat duminică în bisericile de pe tot cuprinsul țării și din diaspora sau care v-au fost alături prin intermediul postului de televiziune Trinitas.

Ca de fiecare dată în decursul vremurilor, comunitatea albaneză din România trăiește împreună cu poporul român marile momente ale istoriei sale. Prin urmare, îngăduiți-mi ca, în numele Asociației Liga Albanezilor din România, să Vă adresez cele mai calde urări și felicitări pentru munca deosebită depusă spre edificarea Catedralei Mântuirii Neamului. De asemenea, cu toții Vă dorim sănătate și putere de muncă în desăvârșirea lucrărilor și nădăjduim ca la altarul Catedralei să fie pomenită și comunitatea albanezilor ortodocși din România.

Întru Mulți Ani!

Sursă foto: basilica.ro