Deputatul Bogdan-Alin Stoica la Memorialul lui Skanderbeg de la Lezha

Share

Astăzi, 15 noiembrie, deputatul Asociației Liga Albanezilor din România, Bogdan-Alin Stoica, s-a aflat la Lezha pentru a aduce un omagiu eroului național, Skanderbeg, la memorialul dedicat acestuia în orașul din nord-vestul Albaniei. Reamintim faptul că anul acesta se împlinesc 550 de ani de la trecerea eroului la cele veșnice, în anul 1468.

Mausoleul înglobează astăzi vechea biserică închinată Sfântului Nicolae, unde Skanderbeg a fost înmormântat. Ulterior, cuceritorii otomani ai Albaniei au transformat biserica într-o moschee, numită Moscheea Selimie, după sultanul Selim I (1512-1520). Din păcate, după acest moment mormântul lui Skanderbeg a fost prădat, astfel încât astăzi în mausoleul de la Lezha nu mai găsim decât un cenotaf.

Bogdan-Alin Stoica a fost întâmpinat de către istoricul Paulin Zefi, director al Muzeului și Memorialului Skanderbeg și a depus o jerbă la statuia eroului național albanez din cadrul mausoleului.

Deputatul ALAR se află în aceste zile în Albania, unde participă la a doua sesiune a Parlamentului Internațional pentru Toleranță și Pace.

Galerie foto