Zilele Culturii Albaneze: recital de muzică și poezie la Muzeul de Artă Craiova

Share

Muzeul de Artă din Craiova a găzduit, astăzi, un superb recital de muzică și poezie albaneză. Într-un cadru de înaltă ținută, în Sala Oglinzilor, actorul Angel Rababoc, de la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, a recitat într-o manieră impresionantă poeme aparținând unor mari nume ale literaturii albaneze, precum Lasgush Poradeci, Migjeni, Ismail Kadare, Martin Camaj, Visar Zhiti, Fatos Arapi. De asemenea, actorul craiovean a lecturat un extras din romanul „Kreutztanne” de Fate Velaj, în traducere românească.

Recitalul poetic a fost dublat de unul muzical, susținut și coordonat magistral de pianistul și compozitorul Aulon Naçi din Vlora. El a fost acompaniat de doi tineri violoniști albanezi, dar și de maestrul Vendim Kabaj, la fluier.

Sala Oglinzilor a fost arhiplină la acest eveniment, la care au fost prezente și echipe ale televiziunii și radiodifuziunii naționale române. Deputatul ALAR Bogdan-Alin Stoica a mulțumit oaspeților albanezi, precum și actorului Angel Rababoc pentru atmosfera superbă creată și și-a exprimat bucuria că un astfel de eveniment a putut beneficia de un cadru precum Muzeul de Artă din Craiova.

 

Galerie foto