Zilele Culturii Albaneze: Parteneriat între universitățile din Craiova și Vlora

Share

În cadrul Zilelor Culturii Albaneze, la Universitatea din Craiova a avut loc o întâlnire între delegația oficialilor din Albania și reprezentanții Universității din Craiova și ai autorităților locale și centrale române. La inițiativa deputatului Bogdan-Alin Stoica a fost semnat un memorandum de colaborare între Universitatea din Craiova și Universitatea „Ismail Qemali” din Vlora, de către rectorul craiovean Cezar Ionuț Spînu și prorectorul instituției vloniate, Sokol Bana.

După semnarea acestui document, oficiali au luat parte la forumul de dialog „Craiova și Vlora – împreună în Europa”, găzduit de  Aula „Regele Mihai I” a Universității din Craiova. Au luat cuvântul în cadrul acestui eveniment, alături de deputatul Bogdan-Alin Stoica și deputatul Fate Velaj, domnul prof. Cezar Ionuț Spînu – rectorul Universității din Craiova, domnul Ion Prioteasa – președintele Consiliului Județean Dolj, domnul Sorin Manda – administratorul public al Municipiului Craiova, doamna deputat Milva Ekonomi, domnul prof. Sokol Bana – prorectorul Universității „Ismail Qemali” din Vlora, precum și domnul deputat Dorel-Gheorghe Căprar – președintele Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților. La forumul găzduit de Universitatea din Craiova au luat parte, pe lângă membrii comunității albaneze din Oltenia și invitații din Republica Albania, numeroși studenți ai instituției craiovene.

Evenimentele de la Universitate s-au încheiat cu vernisajul expoziției de fotografie „Peisaje albaneze”, aparținând fotografului vloniat Ahmet Axhushi. Expoziția se va afla în holul central al Universității din Craiova pe toată perioada Zilelor Culturii Albaneze.

 

Galerie foto