Bustul lui Skanderbeg a fost dezvelit la Craiova

Share

În prezența unui număr impresionant de oficiali și oameni de cultură români și albanezi, în parcul din cartierul Rovine al Municipiului Craiova a avut loc în această dimineață dezvelirea bustului marelui eroul albanez, Skanderbeg. Bustul a fost amplasat de către Asociația Liga Albanezilor din România, cu aprobarea Consiliului Local al Municipiului Craiova și cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova. Sculptura aparține reputatului sculptor albanez Emanuel Koko, iar executarea și amplasarea lucrării s-au făcut pe cheltuiala exclusivă a ALAR.

La ceremonia din parcul Rovine au luat parte, alături de deputatul Bogdan-Alin Stoica, primarul Municipiului Craiova, domnul Mihail Genoiu, președintele Consiliului Județean Dolj, domnul Ion Prioteasa, alături de mai mulți consilier locali și județeni. De asemenea, au fost prezenți domnul senator Radu-Cosmin Preda, președintele Comisiei pentru cultură și media din Senatul României, domnul deputat Dorel-Gheorghe Căprar, președintele Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților, parlamentari de Dolj și deputați din cadrul Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale.

Delegația albaneză a fost condusă de bunul prieteni al comunității noastre, domnul deputat Fate Velaj, alături de alți șase deputați din Parlamentul Albaniei, de primarul Vlorei, domnul Dritan Leli, președintele Consiliului Județean Vlora, domnul Ervis Moçka, prefectul de Vlora, domnul Flamur Mamaj, directorii instituțiilor de cultură din Vlora și artiștii, scriitorii și jurnaliștii invitați la Zilele Culturii Albaneze. De altfel, Ansamblul Folcloric „Çipini” din Vlora a susținut un emoționant recital de muzică polifonică, în care a fost evocată prietenia istorică româno-albaneză și viața comunității albaneze din România.

Galerie foto