Președintele Instituției Supreme de Audit a Republicii Albania în vizită la București

Share

Președintele Curții de Conturi a României, domnul Mihai Busuioc, a primit o delegație a Instituției Supreme de Audit a Republicii Albania, condusă de omologul său, domnul Bujar Leskaj.

În contextul necesității consolidării relațiilor bilaterale și a facilitării schimbului de experiență și de bune practici, oficialii celor două Instituții Supreme de Audit au discutat despre organizarea și funcționarea acestora în vederea implementării acordului de cooperare între Curtea de Conturi a României și Instituția Supremă de Audit a Republicii Albania, prilej cu care s-a semnat un Plan de Acțiune pentru perioada 2018-2020.

„Astfel de întâlniri vin să întărească relațiile dintre Instituțiile Supreme de Audit și reprezintă o oportunitate pentru a împărtăși cu colegii noștri din alte țări experiențe, idei și soluții pe care le identificăm în activitatea noastră. Am găsit în omologii noștri deschidere către reformă, inovare și modernizare a activității de audit, bazată pe principiile standardelor internaționale de audit ale EUROSAI și INTOSAI. Sper să avem succes în colaborarea noastră prin Planul de Acțiune comun pe care l-am semnat alături de domnul președinte Bujar Leskaj și să fim, de asemenea, un model de bună practică pentru alte instituții din România și Albania”, a fost mesajul președintelui Curții de Conturi a României.

La rândul său, domnul președinte Bujar Leskaj a salutat deschiderea către modernizare și dialog a Curții de Conturi a României și a subliniat importanța unei colaborări constante și constructive la nivelul Instituțiilor Supreme de Audit: „Apreciez în mod deosebit întâlnirea pe care am avut-o cu domnul președinte Mihai Busuioc și cred că Planul de Acțiune pe care l-am semnat va întări colaborarea dintre cele două Instituții Supreme de Audit din țările noastre. În instituția pe care o conduc deviza care ne reprezintă activitatea este: SAI Albania în slujba cetățenilor. Consider că Instituțiile Supreme de Audit ar trebui să reprezinte agenți ai schimbării și promotori de dezvoltare economică.”

Prin semnarea Planului de Acțiune, cele două instituții își propun realizarea unor obiective de interes comun care vor viza schimbul de manuale, proceduri, materiale și metode de informare profesională pentru diferite tipuri de audit, vizite de studiu în scopul schimbului de experiență, precum și desfășurarea unui audit de performanță comun într-un domeniu de interes reciproc.

Delegația Instituției Supreme de Audit a Republicii Albania a efectuat o vizită oficială în România, în perioada 17 – 20 septembrie a.c., la invitația președintelui Curții de Conturi a României, domnul Mihai Busuioc.

Sursa: http://www.curteadeconturi.ro

Series Navigation<< Identitate și etnicitate albaneză în conferința universitară din BucureștiRevoluția din 1924 și eșecul guvernului Noli >>