ALAR la Bookfest Cluj-Napoca

Share

Asociația Liga Albanezilor din România a participat, și în acest an, la ediția din Cluj-Napoca a salonului de carte „Bookfest”. Evenimentul a fost organizat de către Asociația Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, în perioada 6-9 septembrie, fiind găzduit de către Centrul Cultural Casino din Parcul Central „Simion Bărnuțiu. Publicul clujean, iubitor de carte și mereu deschis către noi experiențe culturale a fost răsplătit cu o ofertă bogată și cu zile pline de evenimente. „Bookfest” Cluj-Napoca s-a bucurat de participarea a peste douăzeci de expozanți, care au adus în urbea transilvană mai mult de zece mii de titluri de carte.

Printre acestea s-au numărat și lucrările apărute, în ultimii ani, la Editura Asdreni a Asociației Liga Albanezilor din România. Pe parcursul celor patru zile de târg, standul ALAR a fost vizitat de sute de persoane interesate de cultura, istoria și literatura albaneză. Așa cum și-a obișnuit simpatizanții, organizația noastră a distribuit în mod gratuit cărțile publicate, rămânând fidelă filosofiei de a dărui publicului roadele eforturilor sprijinite de către statul român. Coordonatorul echipei noastre la salonul de la Cluj-Napoca, Ionuț Ene, a descris în câteva cuvinte reîntâlnirea cu cititorii ardeleni: „A fost o adevărată bucurie pentru noi să redescoperim mulți dintre prietenii organizației, care ne-au mulțumit pentru activitatea desfășurată și pentru revista Drita, pe care o primesc lună de lună prin poștă. De asemenea, am întâlnit tot mai multe persoane interesate de cultura albaneză și de Albania, așa că putem spune că familia ALAR s-a îmbogățit cu noi membri în urma târgului de la Cluj”.

Pentru echipa Asociației Liga Albanezilor din România, „Bookfest” Cluj-Napoca a fost doar primul târg de carte dintr-o toamnă, bogată, care include participări la „Bookfest” Târgu-Mureș (20-23 septembrie), „Bookfest” Iași (3-7 octombrie), „Bookfest” Brașov (18-21 octombrie), precum și la Târgul Internațional „Gaudeamus” București (14-18 noiembrie).

 

Corina Petria

Series Navigation<< Mașini românești la TiranaCupa diversității la fotbal – ediția a IV-a >>