Dua Lipa cântă în patria părinţilor ei

Share

Aflăm din cotidianul kosovar “Zëri” că o celebră cântăreaţă britanică, Dua Lipa, a aterizat la începutul lunii august pe aeroportul din Prishtina. Lucru confirmat chiar de ea printr-o postare pe “Instagram”, unde este văzută luând prânzul în avionul cu care a călătorit.
În completare, Lipa a mai scris: “Prishtina, suntem aici”. Sosirea ei în capitala Kosovei a fost prilejuită de cele trei concerte pe care le-a susţinut în cadrul “Sunny Hill Festival”, în zilele de 10, 11 şi 12 august în parcul Gërmia din localitate. Alături de ea, la acest festival au mai participat numeroşi cântăreţi internaţionali şi kosovari.
Dua Lipa s-a născut în Londra, în data de 22 august 1995, din părinţi de etnie albaneză din Kosova, care au părăsit Prishtina în anii ’90 şi s-au mutat în Anglia. Aici, tânăra albaneză a frecventat liceul “Sylvia Young Theatre School”. La vârsta de 14 ani a început să-şi posteze pe You Tube cântecele preferate din repertoriul unor vedete internaţionale precum Pink şi Nelly Furtado. Ea este fiica rocker-ului albanez Dukagjin Lipa. În 2015, artista a semnat un contract cu Warner Music Group şi şi-a lansat primul său single. În decembrie 2016, revista The Fader a comandat un documentar despre ea, intitulat “See in Blue”. În ianuarie 2017, Dua a câştigat premiul “EBBA Public Choice Award”. În acelaşi an, şi-a lansat un nou album, pe data de 2 iunie 2017, care conţine şapte melodii, dintre care cele două UK top-10 singles: „Be The One” şi „IDGAF”. În 2018, Lipa a câştigat două premii importante în Marea Britanie: “Artistul Britanic Feminin” şi “British Breakthrough Act”. Este considerată una dintre cântăreţele cu cea mai fulminantă evoluţie internaţională şi cu un viitor promiţător.

 

Mira Skënderi

Series Navigation<< Alianţa de la LezhaProcesele anilor 1982-1983 >>